Om Paludans Forlag

Paludans Forlag blev etableret tilbage i 1965 af Forlagsboghandler Jørgen Paludan. Forlaget gik helt fra begyndelsen nye veje i branchen og skabte røre ved – som det første danske forlag – at udgive Hitlers Mein Kampf i en dansk kommenteret udgave (Min Kamp, Paludans Forlag).
 
Det er sidenhen gennem tiden blevet til en hel serie af historisk væsentlige værker i danske udgaver såsom Charles Darwins Origin of the Species (Arternes Oprindelse, Paludans Forlag). Siden etableringen i 1965, har forlaget udviklet sig til at specialisere sig i at udgive bøger indenfor ledelse, salg og personlig udvikling. Med en række klassikere indenfor NLP og Gestaltterapi, bøger indenfor ledelse og kommunikation et bredt udvalg at kostbøger, har Paludans Forlag gennem årtier været toneangivende. 
 
Klassikere som “Vind Venner“​, “Peter Plys om Ledelse“​, “Lev livet uden Bekymringer“​, “En Sælgers Vej til Succes“​ – “En Sælgers Bekendelser“​, “Brug Din Hjerne “og “Hvordan du bliver en Effektiv Taler“​, er bare nogen få eksempler – og alle klassikere – som fortsat sælges af forlaget. 
 
Paludans Forlag, der tidligere også omfattede den navnkundige Paludans boghandel (i dag konverteret til Paludans Bogcafe under andre ejere), har gennem årene også udgivet mange studiebøger og ordbøger til overkommelige priser. 
 
I dag har forlaget ligeledes fokus på danske udgivelser indenfor fysisk sundhed. Paludans Forlag har således udgivet et bredt udvalg af kogebøger, der viser kostens betydning for kroppens velvære. Kogebøger til kræftpatienter, diabetes patienter, patienter med livsstils sygdomme – eller kort sagt – kogebøger med kostvejledning og hjælp til alle, som vil leve et sundt liv. 
 
Januar 2019 har Jørgen Paludan solgt forlaget til AC Paludan Holding, som i dag er ejet af hans søn og svigerdatter. De nye ejere har fokus på fortsat at udgive de klassiske bøger og løbende udvikle Paludans Forlag med nye og tidløse klassikere.